About

Hei, olen Minna G. ja olen harrastelijavalokuvaaja. Synnyin vuonna 1972 Imatralla ja asunut lähes koko ikäni täällä.

Kiinnostuin valokuvaamisesta jo pienenä tyttönä, mutta pääsin harrastuksen pariin vasta paljon myöhemmin aikuisiässä digiaikaan siirryttäessä. Olen aina ollut taiteiden ystävä, ja lapsena aloitin musiikin harrastamisen. Soittelin kaiken maailman soittimia ja kävin ala-asteella musiikkiluokan… yläasteella musiikki harrastevälineenä sai jäädä, koska olinhan keskittynyt ainoastaan klassiseen musiikkiin enemmän ja vähemmän menestyksellisesti – ammattia siitä oli ihan turha edes taidoillani haaveilla, realiteetit olivat siinä.

Meidän perheessä ei koskaan ollut mitään kunnollista kameraa. Filmien kehitys oli hirvittävän kallista ja varsinkin, kun ei koskaan voinut olla varma millaisia kuvia niillä sen aikaisilla vehkeillä oikein sai otettua. Siihen ei yksinkertaisesti ollut varaa. Kuitenkin otettiin joskus jollain kameralla kuvia, ja jo sieltä lähtien olen aina haaveillut, että voi kun joku päivä olisi ihan ”oikea kamera” millä ottaa kuvia. Olen visuaalinen ihminen.

Kiitos NetAnttilan, niin 2000-luvun alkupuolella alkoi saada ihan hyviäkin pokkarikameroita osamaksulla. Siitä se sitten lähti. Ensimmäinen oma kamera taisi olla joku Canon PowerShot A-mallinen kamera – mahdollisesti A80, jossa oli kääntyvä LCD-näyttö. Päivitin kameran jossain vaiheessa tuoreempaan malliin, Canon PowerShot A620, jollen väärin muista.

Olen näillä pokkarikameroilla ottanut todella paljon kuvia, mutta en aio laittaa niitä tänne esille mihinkään… onhan ne hieman eri laatuisia kuin mitä järkkärillä otetut – tottakai. Ensimmäinen hankkimani digijärjestelmäkamera oli Canon EOS 450D, jolla olen kuvannut todella paljon. Sen kanssa tuli ryömittyä nurmikoilla ja pusikoissa kuvailemassa milloin mitäkin öttiäisiä ja luontoa ylipäätään. En niinkään kuvannut ihmisiä, vaikka muutamat tapahtumat (häät) kävin kuvaamassakin. Vuonna 2016 päivitin kameran Canon EOS 80D-malliin, joka minulla on tälläkin hetkellä käytössä. Lisäksi minulla on ollut lainassa tuttavani kamera, Nikon D4, joissakin tilanteissa.